Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/webvol35/2p/n8hvsvygn5d1688/placeringsekonomerna.se/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2367
Om oss | Placeringsekonomerna

OM OSS

Långsiktigt trygghetssparande sedan 1987

Affärsidé och verksamhet

Placeringsekonomerna AB bildades 1987 och är därmed ett av Sveriges äldsta försäkringsförmedlarföretag. Vi är professionella rådgivare inom personförsäkring och långsiktigt trygghetssparande. Vår affärsidé är att trygga och främja kunders säkerhet och ekonomiska ställning genom försäkringar och trygga placeringar. Vi är godkända av Finansinspektionen och medlemmar i Svenska försäkringsförmedlares förening. Placeringsekonomerna och våra anställda har inget kvalificerat aktieinnehav i något försäkringsbolag eller fondkommission. AAA-rating.

Placeringsekonomerna skall ej anses som oberoende då vi har valt ut ett visst antal försäkringsbolag som vi anser uppfyller våra kunders önskemål, krav på kvalité och utbud. Vi har valt ut Danica, Movestic och Skandia som de bolag som tillfredsställer våra kunders behov och önskemål. Placeringsekonomerna har samarbetsavtal med merparten av övriga försäkringsbolag där vi erbjuder risk- och skadeförsäkringar, fond- och traditionell försäkring samt möjlighet till pensionsutredningar.

Placeringskonomernas ersättning från försäkringsbolagen betalas som en provision och/eller rådgivningsavgift. Placeringsekonomerna kan erhålla en engångsersättning och/eller en löpande ersättning från försäkringsbolagen enligt avtal med kunden. Ersättning för fonder betalas till Placeringsekonomerna som en del av fondavgiften för vald fond. Strukturerade produkter ersätts av varje produktbolag som en engångsersättning och/eller en löpande ersättning. I vissa fall kan en strukturerad produkt ge en prestationsbaserad ersättning på uppkommen vinst som Placeringskonomerna erhåller del av.

Samtliga kostnader och ersättningar, både engångs och löpande, redovisas av kund innan avtal ingås i försäkring och/eller värdepapper via en rådgivningsdokumentation. Dokumentationen signeras av kund och rådgivare och en kopia skickas till kund.

Den primära målgruppen är företag och privatpersoner med höga krav på service och flexibla lösningar. Som försäkringsförmedlare är vår uppgift att ta tillvara kundens önskemål och behov. Sedan väljer vi tillsammans den mest prisvärda lösningen.

Försäkrings- och sparmarknaden är som en djungel, därför krävs högutbildad vägledning med starkt engagemang och goda resurser. Som kund finns allt att vinna på att anlita oss och vi har allt att vinna på att göra Dig nöjd.